• HP
  • IBM
  • Lenovo
  • Cisco
  • APC
  • Microsoft
  • Intel
  • Qlogic
  • DELL
  • Barracuda
  • Lexmark

Privacy & Cookie Policy

European Hardware Solutions B.V. / SpareIT hecht veel waarde aan de bescherming van de privacy van onze websitebezoekers.
In deze Privacy en Cookie Policy wordt u geïnformeerd over de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Door gebruik te maken van de website en daaraan gerelateerde diensten, kunnen wij uw persoonsgegevens verzamelen, gebruiken, bekendmaken en bewaren, zoals beschreven in deze Privacy en Cookie Policy.
Deze Privacy en Cookie Policy is van toepassing op alle onderdelen van de door European Hardware Solutions B.V. / SpareIT beheerde websites, waaronder in ieder geval onze websites:

  • www.spareit.nl
  • www.ehsbv.com


Wij gebruiken uw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.
Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. European Hardware Solutions B.V. / SpareIT zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling.
Welke gegevens we vragen en waarvoor we ze gebruiken leest u hieronder. We vertellen u wat uw rechten zijn, wie toegang heeft tot uw gegevens en hoe lang we uw data bewaren.
Heeft u na het lezen van deze privacy policy nog vragen, laat het ons dan weten via info@spareit.nl
Wij behouden ons het recht voor om deze Privacy en Cookie Policy van tijd tot tijd te wijzigen door het plaatsen van een nieuwe versie op onze website. U vindt op deze pagina altijd de meest recente informatie van de Privacy en Cookie Policy.

Deze Privacy en Cookie Policy is voor het laatst gewijzigd op 22 mei 2018.
 
Juridische gronden voor het gebruik van uw gegevens:
Volgens de privacywetgeving vertellen we u op basis van welke ‘juridische gronden’ we uw gegevens gebruiken.
European Hardware Solutions B.V. / SpareIT gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de bij haar afgenomen diensten te leveren en haar contractuele afspraken met u na te komen, zoals bijvoorbeeld de aankoop van een product of de afwikkeling van uw recht op garantie.
Deze juridische grond is van toepassing op:

  • Bestellen en offreren
  • Bezorging
  • Contact met onze medewerkers
  • Retournering
  • Reparatie en Garantie
  • Inruil

 
Daarnaast kan het voorkomen dat we uw gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’.
European Hardware Solutions B.V. / SpareIT gebruikt de verzamelde gegevens in dit geval om haar klanten zo optimaal en persoonlijk mogelijk service te verlenen. Hierbij staat uw privacy altijd centraal.
Dit gerechtvaardigd belang geldt voor:

  • Bezoek aan onze website(s)
  • Nieuwsbrief, mailing en marketingdoeleinden
  • Aanbiedingen en acties
  • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
  • Mailverkeer
  • Social media
  • Contact met onze medewerkers
  • Uw Account
  • Ons advies
  • Sollicitaties


Ook kan het voorkomen dat we een wettelijke verplichting hebben om uw gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld bij vermoeden van fraude.
Tenslotte heeft u ons in sommige gevallen zelf toestemming gegeven om uw gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld als u zich heeft aanmeld voor onze nieuwsbrief en mailing.
U heeft het recht tot inzage, wijziging, verwijdering of overdracht van uw persoonsgegevens.
 
Toegang tot uw gegevens:
European Hardware Solutions B.V. / SpareIT verstrekt uw persoonlijke gegevens uitsluitend aan derden die zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.
Betrokken derden kunnen zijn: bezorgdiensten, reparateurs, betaalpartners, incassobureaus en deurwaarders, IT-dienstverleners en partijen die onze reviews verzamelen.
Bezorgdiensten leveren uw bestelling op het juiste adres af. Soms maken we gebruik van een andere partij voor het uitvoeren van reparaties aan producten die u bij ons heeft gekocht. Die partij kan daarvoor uw gegevens gebruiken. Partijen die zorgdragen voor data management, media- en advertenties en onderzoek komen in beeld zodra we u persoonlijk advies willen geven of gerichte advertenties willen laten zien, bijvoorbeeld op basis van uw interesse in bepaalde producten.
 
Als u voldoet aan onze voorwaarden om op rekening te kopen laten wij uw kredietwaardigheid toetsen. We maken daarbij gebruik van externe bureaus. Voor dat kredietonderzoek kunnen we uw gegevens aan anderen geven, die deze gegevens alleen voor dat doel mogen gebruiken. Daarnaast kunnen we u bellen om u te herinneren aan een factuur die is verlopen. Soms voeren anderen dat telefoongesprek voor ons. Ook kunnen we uw gegevens doorgeven aan een incassobureau en/of deurwaarder die namens ons niet-betaalde facturen incasseert.
Sommige cookie-ontwikkelaars hebben toegang tot de gegevens die cookies op onze website verzamelen. U leest hier verderop in dit document en het privacy beleid van deze partijen meer over.
In verdachte situaties kunnen we verplicht zijn om klantgegevens te delen met overheidsinstanties.
De partijen die van ons toegang krijgen tot uw gegevens, mogen deze alleen gebruiken om u een dienst te leveren namens European Hardware Solutions B.V. / SpareIT .
U heeft zelf altijd het recht tot inzage, wijziging, verwijdering of overdracht van uw persoonsgegevens.
 
Opslag van uw gegevens:
Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met uw gegevens omgaan. Op onze website(s) zijn algemeen geaccepteerde standaarden van technologische en operationele beveiliging van toepassing, teneinde door bezoekers via onze website(s) verstrekte informatie te beschermen. Wij treffen alle redelijke organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen en deze te beschermen tegen verlies en oneigenlijk gebruik of aanpassing.
We slaan de volgende gegevens van u op:

  • Als u een bestelling plaatst, hebben we uw naam, e-mailadres, factuuradres, afleveradres, BTW nummer en betaalgegevens nodig om uw bestelling uit te voeren en u van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  • Om het winkelen bij European Hardware Solutions B.V. / SpareIT zo aangenaam mogelijk te laten zijn, slaan wij met uw toestemming uw persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot uw bestelling en het gebruik van  onze diensten op. Hierdoor kunnen wij de website personaliseren en u titels aanbevelen die u mogelijk interessant vindt. Wij gebruiken daarvoor bijvoorbeeld gegevens van eerdere bestellingen, browsergegevens, uw IP-adres, locatiegegevens op basis van uw IP-adres en surf- en zoekgedrag bewaard in cookies. Over cookies kunt u verderop in dit document meer lezen.
  • Met uw toestemming gebruiken wij uw gegevens om u te informeren over de ontwikkeling van de website en over speciale aanbiedingen en acties. Denk hierbij onder meer aan onze mailing en nieuwsbrief. Als u hier niet langer prijs op stelt, kunt u ons dat laten weten door een e-mail te sturen naar info@spareit.nl.
  • Als u bij European Hardware Solutions B.V. / SpareIT een account aanmaakt bewaren wij uw gegevens op een Secure Server. In uw European Hardware Solutions B.V. / SpareIT account slaan we informatie op zoals uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, factuuradres, afleveradres, BTW nummer en betaalgegevens, zodat u deze niet bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen.
  • Gegevens over het gebruik van onze website en de feedback die we krijgen van onze (website) bezoekers helpen ons om onze website verder te ontwikkelen en te verbeteren.
  • Als u besluit een recensie te schrijven, kunt u zelf kiezen of u uw naam of andere persoonlijke gegevens toevoegt. We zijn benieuwd naar de meningen van onze bezoekers, maar behouden het recht bijdragen die niet aan onze sitevoorwaarden voldoen niet te publiceren.
  • Als u reageert op een actie of prijsvraag, vragen wij uw naam, adres en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken we om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken, en de respons op onze marketingacties te meten.
  • Als u bij ons solliciteert en uw CV meestuurt, de persoonlijke gegevens die u zelf aan ons verstrekt.

Bewaren van uw gegevens:

European Hardware Solutions B.V. / SpareIT  bewaart en gebruikt uw gegevens niet langer dan noodzakelijk voor de verwerkelijking van de doeleinden waarvoor zij zijn verzameld en verwerkt. Daarna wordt alle data die we van u hebben verwijdert. We kunnen uw gegevens anoniem gebruiken, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages.
Wij verwijderen uw gegevens eveneens indien geconstateerd wordt dat deze zijn verouderd of wanneer de betrokkene zelf om verwijdering verzoekt. Vorengaande bewaartermijnen gelden niet indien er sprake is van een wettelijke uitzondering, of ingeval we deze gegevens langer nodig hebben voor onze dienstverlening of een geschil.
 
Links naar andere websites:
Onze website(s) bevatten links naar websites van derden die mogelijk andere voorwaarden kennen voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Wij zijn niet aansprakelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens via dergelijke websites van derden.
 
Cookies:
Wat is een cookie?
Voor een goede werking van onze website(s) en om een verbeterde navigatie te kunnen faciliteren, kunnen wij of onze service providers gebruik maken van zogenaamde cookies (dit zijn kleine tekstbestanden die zijn opgeslagen in de browser van de gebruiker) of web beacons (dit zijn elektronische plaatjes die het de website mogelijk maakt om bezoekers te tellen die toegang hebben gezocht tot een bepaalde pagina en om toegang te krijgen tot bepaalde cookies), zodat gegevens kunnen worden verzameld.
Door gebruik te maken van cookies zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat:

  • Het surfen op de website leuker en makkelijker voor je wordt
  • U bij uw bezoek aan onze website niet steeds dezelfde informatie moet invoeren
  • We kunnen meten hoe onze website wordt gebruikt en waar we deze nog kunnen verbeteren
  • We advertenties kunnen tonen waarvan wij denken dat u die interessant zult vinden
  • We kunnen registreren hoe vaak een advertentie wordt vertoond om zo de advertenties beter op uw behoeften en interesses af te stemmen

 
Welke cookies gebruiken wij?

Permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij u herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van uw browser.

Functionele cookies
Om ervoor te zorgen dat de site te allen tijde optimaal werkt, maken wij gebruik van functionele cookies. Denk bijvoorbeeld aan monitoring van de belasting van onze website en aan het functionaliteiten zoals login, winkelwagentje en afrekenen.

Analytische cookies
Met behulp van een analytisch cookie verzamelen wij met behulp van derden statistieken over het gebruik van onze webwinkel door gebruikers. Door websitegebruik te meten kunnen we onze webwinkel blijven verbeteren.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
De meeste webbrowsers bieden aan individuele gebruikers de mogelijkheid om het gebruik van cookies en web beacons uit te schakelen. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.
 
Vragen of klachten:
Indien u nog vragen mocht hebben over de Privacy en Cookie Policy van European Hardware Solutions B.V. / SpareIT, dan kunt u een e-mail sturen naar info@spareit.nl.
Wij vragen u hierbij zoveel mogelijk informatie omtrent uw klacht of vraag mee te zenden. Wij zullen klachten en vragen in behandeling nemen en uiterlijk binnen vier weken reageren. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. U heeft nadrukkelijk het recht op correctie van uw gegevens. Bezwaren en verzoeken tot inzage, wijziging, verwijdering of overdracht van uw persoonsgegevens zullen altijd in overeenstemming met de wet door ons worden behandeld.
Indien u niet tevreden bent met de afhandeling van de klacht, kunt u hierover contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens en desgewenst een klacht indienen.

Verantwoordelijkheid voor uw gegevens:
European Hardware Solutions B.V. / SpareIT
Kempenbaan 34
5121 DM Rijen
The Netherlands
KvK: 18080985
BTW: NL8152.36.700.B01
Mail:      info@spareit.nl
Tel:        +31 (0)161 22 61 41